Her kan du lese litt om vårt campingliv, som som startet i 2012.

For English readers: Here you can read about our camping life, but all info will only be in Norwegian.

Vi startet vår campingtilværelse våren 2012 på Sandviken Camping i Tinn Austbygd. Et flott sted og et fint utgangspunkt for turer i alle retninger. Du kan lese mer om Sandviken Camping her: Plassen vår mellom 2011 og 2016.

Våren 2016 flyttet vi vognen til en ny plass, Solbergstøa Camping. ved Filtvet, som ligger ved Oslofjorden. Les mer her.


Et stemningsbilde fra Oslofjorden og Solbergstøa Camping, juli 2016. 2 måner. En på himmelen og en på plattingen.


Et stemningsbilde fra Sandviken Camping i 2012.

Sommer 2016: Ny plass og nye muligheter

Vi har en stund sett oss om etter en annen plass og i løpet av våren 2016 har vi fått oss en helt ny plass ved Oslofjorden.

Nærmere bestemt på Solbergstøa Camping ved Filtvet, på vestsiden av Oslofjorden.


Plassen sett fra stranden.

Dette er en nydelig plass med ca 75 fastliggere, liggende i en skråning opp fra Oslofjorden. Tidligere var det jordbæråker her. Sesongen er fra 1. mai til 15. september, så nå er det ikke noen vintercamping for oss mer. Det føles egentlig helt greit.smiley

Flott utsikt til fjorden, med bading og sol på fine dager. Mange av gjestene har vært her i svært mange år, noen mer enn 30 år. Masse hyggelige og blide mennesker.

Høsten 2015 ble vogna hentet av leverandøren for reparasjon og den ble satt opp på ny plass i april 2016. Da var det tid for bygging av platting.

Når det var ferdig fikk vi oss noen flotte uker der i juli, med mye fint vær og bading i fjorden.


Utsikt fra plattingen.

Ny plass, bygging av platting

Sent i april var vår nye plass klar til bruk og vi kunne begynne å installere oss.

Den aktuelle plassen var svært overgrodd og mange trær ble fjernet.

Nå plassen var ferdig planert og gruset, måtte vi legge frem strøm, før vi kunne begynne bygging av platting.

Vinter 2015/2016

Vi fikk et par skader på vogna som måtte utbedres på verksted. Vogna ble derfor flyttet til leverandøren høsten 2015, så noe campingliv har det ikke blitt denne vinteren.

Det var også storflom på plassen høsten 2015, men vår plass ble ikke berørt, men mange har nå i vår flyttet vognene sine slik at de laveste områdene kunne fylles opp. Det blir da ganske mye kaos, men det blir vel bra i løpet av våren. Vi var innom i slutten av mars:


Slik har plassen vår stått i vinter, uten vogn.


Fullt kaos.


Vogner hulter til bulter.


Vår egen plass uten vogn.

Sommeren 2015

Vi har vært på plassen 3 uker denne sommeren, litt til og fra. Den norske sommeren er litt varierende, så det har vært en del nedbør, men også mange fine soldager. Men, temperaturen har vært svært varierende, så snart solen ikke var synlig, falt den merkbart. Men med varmeovner og pledd, var det ikke så verst.

Mange folk på plassen, ifølge plasseier har det vært rekordmange her denne sommeren. Tungtvannsfilmen og at Rjukan er kommet på Unescos verdensarvsliste, er vel noe av grunnen.

Totalt sett har det vært en fin sommer her, med mange hyggelige naboer og mange gode turer og opplevelser.


Utsikten fra plattingen.


Gaustadtoppen i kveldssol.


Gaustadtoppen sett fra solstien.

 

Sommeren 2014

Vi har hatt noen fine uker her i sommer, med et utrolig vær og mye varme. De dagene vi badet var det vel rundt 20 grader i vannet. Slett ikke verst.

På de varmeste dagene var det over 40 grader i forteltet, 22 grader inne i vogna(har AC i vogna) og 30 grader i skyggen på plattingen. Ingen grunn til å dra til syden. Avkjøling i Tinnsjøen eller inne i vogna.

Vi reiste litt til og fra, men syns vel at det ikke var så mye folk som i fjor.

Plassen er fin den, men vi får se hva fremtiden bringer. Vi blir vel her inntil videre. Det irriterer meg fortsatt litt innimellom, at vi måtte flytte på oss og fikk ødelagt hele forrige høst, selv om vi jo har fått en mye bedre og mer usjenert plass nå. Plassens uskyld og glede er nok noe ødelagt for meg. Time will show.

 

Test av ny Weber kullgrill

Vi har jo tidligere i år byttet ut vår lille Weber gassgrill med en helt ny Weber One-Touch Premium + 57 cm kullgrill og skulle teste den i helgen.


Hva er da bedre enn grilling av spareribs, laget fra bunnen av?

Inspirasjonen kom fra Webers youtube sider. 

Etter å ha anskaffet tynnribbe og fått fjernet svoren, ble de krydret med hjemmelaget American BBQ rub og lagt i dobbelt folie. En drøy time på grillen, deretter bruning i 15 min med hjemmelaget American BBQ saus og røykflis.  Vi røykla omtrent hele plassen.

Med hjemmelaget Coleslaw og god drikke til ble det utrolig godt.